Wijzigingen in iCON Field software versie 8.2:

De volledige release notes van iCON Field versie 8.2 zijn hier terug te vinden


Hoe kan u updaten?

Als u beschikt over een geldig CCP pakket, dan kan u deze update downloaden en installeren op uw tablet en meetinstrument. Hieronder vind je een kort stappenplan. Als dit niet lukt of je hebt hulp nodig, aarzel dan niet om ons te contacteren. We zijn er om u te helpen.

Let op!

Dit is een grote update, voorzie zeker 3 uur om deze software te installeren!

Het wordt aanbevolen om alle iCON systeemonderdelen te upgraden naar de laatste beschikbare softwareversie. Als het iCON systeem op v6.5 of ouder draait, wordt aanbevolen om eerst te upgraden naar v6.7/6.8/7.8 en daarna door te gaan met upgraden naar v8.0. Deze oudere versie kan u downloaden in dezelfde link, onder de map “Vorige versies”.

De update bestaat uit 2 delen:

1. Uw tablet (CC70, CC80, enz):

  • Download de file hieronder, kopieer hem naar een USB-stick
  • Steek de USB-stick in de tablet
  • Sluit de iCON applicatie af door op STOP (zie foto) te drukken zodat u in de Windows omgeving terecht komt
  • Kopieer deze installatie file naar het bureaublad op de tablet
  • Haal de USB-stick uit de tablet
  • Open de installatie file vanop het bureaublad van de tablet

Nieuwe gebruikersinterface voor apps, gegevensbeheer en instellingen

In v8.2 start u, afhankelijk van uw licentie, op in het klassieke startscherm (iCON Site-licenties) of rechtstreeks in een app (iCON Buildlicentie), inclusief enkele workflowwijzigingen. In beide gevallen is er een schakelaar aanwezig om het klassieke startscherm aan/uit te zetten.

Deze is te vinden onder Systeem – Weergave

“Klassiek startscherm” (1).

Voor het klassieke startscherm zijn er geen wijzigingen in de bestaande workflows.


XML-verbeteringen

Ondersteuning voor attributen die relevant zijn voor de sets hoekmetingen.

Om de compatibiliteit tussen Leica-producten te verbeteren, hebben we verbeteringen aangebracht aan onze XML-export voor de sets hoeken. Hierdoor kunnen de verzamelde gegevens via de sets van hoekenroutine in iCON correct worden geformatteerd voor eenvoudige import in Infinity, zodat gebruikers kunnen beginnen met nabewerking binnen Infinity.

Verbeteringen aan atmosferische correcties en druk

Om de verwerking van PPM-gerelateerde aspecten in de geëxporteerde XML-gegevensset te verbeteren, hebben we een wijziging aangebracht om atmosferische PPM, temperatuur, druk, geometrische PPM, aardradius en breking op te nemen in onze Total Station (TPS) Setup-correcties. Deze informatie ontbrak voorheen in de XML-dataset van iCON.

Grens- en breuklijninformatie opslaan

Grens- en breeklijneninformatie van een gemaakt oppervlak wordt nu opgeslagen bij het exporteren naar XML-formaat.

Oppervlaktekleuren weergeven vanuit xml

Gekleurde oppervlakken uit XML-bestanden worden ondersteund in v8.2.

GEODEET iCON 8.2 release notes 2


Infopaneelitems groeperen

De elementen in het infopaneel zijn georganiseerd in verschillende categorieën, wat de navigatie binnen het infopaneel zal verbeteren en gebruikers zal helpen sneller gewenste items aan de infobalkconfiguratie toe te voegen.

GEODEET iCON 8.2 release notes 3

Met de release van V8.2 worden items georganiseerd onder verschillende titelkoppen. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om
containers samen te vouwen die momenteel niet interessant zijn.

GEODEET iCON 8.2 release notes 4

Wanneer gebruikers het infopaneel voor de eerste keer openen, zijn vooraf geconfigureerde items beschikbaar in de infobalkconfiguratie. Tenzij handmatig gewijzigd, worden deze waarden ingesteld als de standaardconfiguratie. Bovendien krijgen gebruikers, zoals momenteel het geval is, wanneer ze zich in verschillende applicaties bevinden, verschillende app-specifieke info-items te zien die kunnen worden geconfigureerd voor weergave in het infopaneel. Met de infopaneelgroepering krijgen gebruikers, afhankelijk van de toepassing en infopaneelitems, overeenkomstige groepsnamen te zien. Als u zich bijvoorbeeld in de app Gegevensverzameling bevindt, worden de referentiewaardengroepering en de bijbehorende items niet weergegeven, omdat deze groepering specifiek is voor de uitzetapps. In plaats daarvan wordt alleen de app-specifieke groep Gegevensverzameling opgenomen.

GEODEET iCON 8.2 release notes 5

Houd er rekening mee dat de informatiepaneelitems ook afhankelijk zijn van het type actieve verbindingsapparaat. Als er bijvoorbeeld een GNSS-sensor is aangesloten en u zich in een app bevindt, krijgt u de GPS-gerelateerde groep te zien met de bijbehorende items. Hetzelfde geldt voor TPS.

 

Ondersteunende bogen en cirkels in de Cheques-applicatie

Met iCON versie 8.2 ondersteunt de Cheques-app nu bogen en cirkels, waardoor nieuwe waarden worden toegevoegd die verband houden met deze elementen.

 

Gebruikers kunnen nu een boog, cirkel of polylijn selecteren (met een site plus licentie) die boogelementen bevat.

Afhankelijk van het geselecteerde element zullen de kaart, het infopaneel en de rapporten nieuwe waarden aannemen. Deze elementen kunnen worden gebruikt met alle huidige controlemethoden: polygonaal, radiaal, punt-naar-lijn en blokvolume.

GEODEET iCON 8.2 release notes 6

Wanneer een boog wordt geselecteerd, worden nieuwe waarden zoals Straal en Booglengte op de kaart weergegeven.

Wanneer een cirkel is geselecteerd, worden een omtrek en straal op de kaart weergegeven.

Afhankelijk van de instellingen in ‘Bekijkopties’ kunnen waarden op de kaart in 2D of 3D worden weergegeven.

Nadat u een boog heeft geselecteerd, toont het infopaneel nieuwe waarden zoals Booglengte (2D/3D), Straal, Sagitta (2D/3D) en Akkoordlengte (2D/3D). Het infopaneel geeft altijd waarden weer van de laatst geselecteerde boog. Als er geen boog is
geselecteerd, zijn alle waarden die betrekking hebben op bogen leeg.

Het controlerapport voor polygonaal en blokvolume bevat nieuwe waarden: straal, sagitta en akkoordlengte. Sommige bestaande waarden worden bijgewerkt vanwege de selectie van bogen en cirkels.
Er is een nieuwe kolom met de naam “Elementtype” toegevoegd (elementtypen omvatten boog, cirkel en lijn). Alle waarden worden zowel in 2D als in 3D opgeslagen (behalve Radius).
Punt-tot-lijn- en radiaalrapporten blijven ongewijzigd.

 

Nieuwe automatische uitzetmethode voor lijnen naar vloer/ plafond

Voorheen stond iCON gebruikers toe alleen penetratiepunten (met een geselecteerde lijn) op de muur uit te zetten. Met de release van iCON 8.2 kunnen gebruikers met de nieuwe autostaking-methode snij-/penetratiepunten op de vloer of het plafond uitzetten, afhankelijk van waar het instrument op is gericht.

Deze methode is beschikbaar in de apps Layoutlijnen en Layoutobjecten.

Om deze functie in te schakelen, moet de gebruiker de Autostaking-tool vanuit de Toolbox inschakelen en een lijn selecteren. De lijn kan volledig verticaal of verticaal zijn met enkele hoeken. De meetbalk wordt automatisch geconfigureerd om de knop “Uitzetten tegen muur” groen gemarkeerd weer te geven, wat aangeeft dat de methode voor het berekenen van het snijpunt op de muur is geactiveerd. Als u de knop “Uitzetten tegen muur” deselecteert, wordt de berekening voor het plafond/de vloer ingeschakeld. De gebruiker moet het instrument vervolgens op het plafond of de vloer richten en op Start drukken. Het instrument zal vervolgens meten en itereren totdat het snijpunt is gevonden.

GEODEET iCON 8.2 release notes 7

 

Total Station verticale hoekindicator

De verplaatsings- en zoekwidget is uitgebreid met een grafische indicator van de huidige verticale hoek van het total station. Als u zich op grote afstand van de sensor bevindt, kan het moeilijk zijn om te bepalen waar de sensor naar wijst, en zijn de hulplichten mogelijk niet zichtbaar als de sensor verticaal wordt gedraaid. Deze afbeelding wordt in realtime bijgewerkt en kan de gebruiker helpen de sensor snel in de juiste richting te richten.

GEODEET iCON 8.2 release notes 8

Visualisatie van de intensiteit van de puntenwolk

De ondersteuning van intensiteit als methode voor puntenwolkvisualisatie is nu beschikbaar als instelling in de weergaveopties.

GEODEET iCON 8.2 release notes 9

 

Hieronder vindt u een vergelijking van de twee modi:

GEODEET iCON 8.2 release notes 10

Volumes-app – Oppervlak vanuit een puntenwolk

De functionaliteit om een puntenwolkbestand (scanbestand) te selecteren is geïntroduceerd als onderdeel van de nieuwe workflow voor het maken van oppervlakken binnen de Volumes-applicatie.

GEODEET iCON 8.2 release notes 11

De functie biedt de mogelijkheid om:

a) pas de dichtheid van de oppervlaktepunten aan voor de oppervlaktetriangulatie

b) gebruik alle punten uit de scan of pas een grondhellingshoekfilter toe (om ruis zoals bomen of andere objecten) door de relevante werkbalkknop aan/uit te zetten

De gegenereerde oppervlaktepunten kunnen worden gedeselecteerd of verder in de software worden gebruikt om het oppervlak te verfijnen en grenzen of breuklijnen te definiëren.

De functie wordt beschikbaar op de tablets met CSW 268, “Scan & Adv. Oppervlakken”-licentie.

 


iCON Field-softwareverbeteringen en bugfixes

Verbeteringen in codegroepering

De verbeteringen zijn bedoeld om de workflows te vereenvoudigen bij het werken met codebeschrijvingen en codegroepen. Binnen het beheer van codegroeperingen worden nu de codebeschrijvingen naast de codes weergegeven. Daarnaast is het mogelijk om een code te vinden door te zoeken naar de omschrijving.

GEODEET iCON 8.2 release notes 12

Bewerk de punthoogte voor punten gemeten met iCG160/70 tilt of AP20

De hoogtecoördinaat van de punten gemeten met de iCG160 of iCG70 kantelsensor of met behulp van AP20 is nu bewerkbaar in de puntbewerkingstool.

Prisma zoeken met TS16/MS60 – geen metingen nadat prisma is gevonden

Na automatisch zoeken en vinden van het prisma met een TS16/MS60 startte de software in sommige gevallen de metingen niet. Dit probleem is opgelost in v8.2.

DWG-import – probleem met het correct lezen van de bogen

In eerdere pictogramversies is vastgesteld dat sommige bogen uit DWG-bestanden met omgekeerde kromming zijn geïmporteerd. Dit probleem is opgelost in v8.2.

Nieuwe punten creëren op basis van referentiegegevens

In de vorige versie kon het in zeldzame gevallen voorkomen dat punten uit referentiegegevens niet konden worden geselecteerd om nieuwe punten te creëren. Dit is nu opgelost in v8.2.

Controles en volumeberekeningen worden niet correct verwijderd

In eerdere versies werden cheques of volumeberekeningen niet correct verwijderd omdat sommige gerelateerde bestanden nog steeds beschikbaar waren in het systeem. Dit is nu opgelost in v8.2.

Het volumerapport mislukt afhankelijk van de naam van de volumeberekening

In eerdere versies was het niet mogelijk om een volumerapport aan te maken als de naam van de volumeberekening punten bevatte. Dit is nu opgelost in v8.2.

Importinstellingen voor DWG/ DXF-bestanden zijn niet toegankelijk als ze te groot zijn

In eerdere versies waren de importinstellingen van grote DWG/DXF-bestanden niet toegankelijk, hoewel het bestand wel kon worden geïmporteerd. Dit is nu opgelost in v8.2.

Punten kunnen niet worden opgeslagen bij het verschuiven van lijnen in de Sketch/ Draw-app

In de vorige versie kon het voorkomen dat er een fout verscheen na een poging om een lijn te verschuiven in de schets-/tekentoepassing. Dit is opgelost in v8.2.

JPEG Achtergrondrasterafbeeldingen niet beschikbaar in laagbeheer

Raster JPEG-achtergrondafbeeldingen, hoewel ze konden worden geïmporteerd en weergegeven op de kaart, werden ze niet vermeld in Laagbeheer. Dit is nu opgelost in v8.2.

Importeren van XML-bestanden (pijpnetwerk)

LandXML-bestanden met leidingnetwerken kunnen nu worden geïmporteerd.

 


Bekende problemen

AP20 – uit de klikvergrendelingsposities gaan tijdens het werken met de korte punt

Wanneer u de AP20 met Tilt- en Auto PoleHeight-functionaliteit (AP20 of AP20T) gebruikt, moet u er rekening mee houden dat u in situaties terecht kunt komen waarin de berekende positie niet meer correct wordt bijgewerkt. Dit kan gebeuren als u aan de korte kant van de stok meet en de lange stokzijde van een geldige klikpositie naar een ongeldige positie wordt verplaatst, ook wanneer u teruggaat naar een geldige positie. Als u teruggaat naar de lange zijde, worden de juiste berekeningen hersteld.

 


Algemene informatie & aanbevelingen

Projectcompatibiliteit na het upgraden van een oudere versie dan v3.5 naar v6.7/6.8

Directe upgrade van zeer oude iCON Field-versie (bijv. v3.0 of ouder) naar versies 6.7/6.8 veroorzaakt een compatibiliteitsprobleem met het actieve project.

Om te voorkomen dat het probleem zich voordoet, volgt u de stappen:

a) Als u een oudere versie gebruikt, installeer dan de tussenversie v3.5

b) Start iCON en activeer elk project één voor één, zodat ze allemaal worden bijgewerkt naar v3.5

c) Sluit het pictogram af en installeer de gewenste versie (tot v6.7/6.8). Na installatie werken alle projecten als normaal


De volledige release notes van iCON Field versie 8.2 zijn hier terug te vinden